Grup Yorum, konser yasaklarına ilişkin bir süredir internet ortamında verdikleri konserlerin yenisinin valilik tarafından yasaklandığını açıkladı.

Fersude'den İsmail Cengiz Mumcu'nun haberine göre; Grup Yorum, konser yasaklarına ilişkin bir süredir internet ortamında verdikleri konserlerin yenisinin Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını açıkladı.

Türkiye'nin en uzun soluklu müzik gruplarından olan ve bir süredir konserleri yasaklanan Grup Yorum'un şimdi de internet ortamında vereceği konser yasaklandı. Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından gönderilen belgede, konser kaydının yapılacağı Ferhan Şensoy sahnesinde çekimlere izin verilmeyeceği belirtildi. 

Uzun bir süredir konser yasakları ile karşı karşıya olan ve yasakların kalkmasına ilişkin başlattıkları ölüm orucu direnişinde grup üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek yaşamını yitirmiş ancak yasaklar kalkmamıştı. 

Verilen yasak ile ilgili açıklama yapan Grup Yorum, "Bu yasaklar hukuksuzdur. nereye kadar bu yasaklarla konser hakkımızı engelleyebilirler? Canımızı ortaya koyduk Helin ve İbrahim ömrünü verdi konser hakkımız için, biz bu değerlere sahip çıkıyoruz. Dediğini yapan yaptığını savunan bir müzik grubuyuz, Bunun içinde saldıranların hedefi olduk ama ne olursa olsun konser hakkımızı söke söke alacağız..." dedi.