Grup Yorum üyeleri, tutuklu üyelerinin serbest bırakılması, İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, konser yasaklarının son bulması için 218 gündür açlık grevinde. Tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemi 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren İbrahim Gökçek’in eylemi 218’inci gününde. Aynı taleplerle açlık grevinin 213’üncü gününde ölüm orucuna dönüştüren Helin Bölek’in eylemi ise 215'inci gününde. 

Tek taleplerinin çocuklarının yaşatmak olduğunu söyleyen İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek ve Bölek’in annesi Aygül Bilgi, çocuklarının yaşaması için herkese çağrıda bulundu. 

'GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ERİYOR’
MA'da yer alan habere göre; Ölüm orucu eylemini evinde sürdüren Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi, kızının sağlık durumunun kritik aşamaya geldiğini söyledi. Kızı Bölek’in gözlerinin önünde eridiğini ve eridiği her hücresini bir anne olarak hissettiğini dile getiren Bilgi, bu durumun kendisine çok acı verdiğini ifade etti. Bölek’in sağlık durumu hakkında da bilgi veren Bilgi, “Kızım yanımda olduğu için 7- 24 her türlü durumunu gözlemleyebiliyorum. Sinir uçlarındaki iltihaplanmadan dolayı vücudunun değişik yerlerinde ağrıları var. Bu ağrılar gece uyumasına engel oluyor. Bu durumda halsizlik ve yorgunluk olmasına neden oluyor.  Yine aşırı kilo kaybetti. Mide bulantısı, baş ağrısı, ışık ve koku hassasiyeti arttı” dedi. 

‘4 DUVAR ARASINDA’
Tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevi eylemini ölüm orucuna çeviren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için daha çok kaygılandığını aktaran Bilgi, “En azından benim kızım dışarıda ve sevdiği insanlar yanında. Kızımın acısını hafifletmek ve moralini yüksek tutmak için sevenleri ve arkadaşları bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama Gökçek orada 4 duvar arasında ve kendi başına mücadelesine devam ediyor” diye ifade etti. 

‘BİR ÇAĞRIM VAR…’
Herkese çağrı yapan Bilgi, “Ben kızımı çok seviyorum. Onun o güzel sesinden tekrar türkü dinlemek istiyorum. Kendine insanım diyen herkese bir çağrım var. Onları yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapalım. Bu nasıl olur bilmiyorum ama illa ki herkesin yapabileceği bir şey vardır. Bu güzel insanların ölmemesi, sanat adına en önemlisi insanlık adına bir şeyler yapmalarını talep ediyorum” şeklinde konuştu. 

 ‘HALKININ SANATÇISI OLDU’
İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek ise “Onunla gurur duyuyorum. Çünkü her daim halkının sanatçısı oldu” diyerek oğlunun eylemini desteklediğini ifade etti. Cezaevi idaresi tarafından 1 aylık görüş yasağı getirilmesinden dolayı Gökçek’in görüşüne gitmediğini ancak yasağın kaldırılmasının ardından bu hafta kapalı görüşüne gittiğini aktaran Gökçek, Grup Yorum üyelerine içerde de keyfi uygulamaların sürdüğü kaydetti. Gökçek’in görüşte kendisiyle yaptığı paylaşımları da aktaran Gökçek, “Binlerce kişiye verdiği konserleri o güzel günleri özlediğini ve o günleri tekrar görmek istediğini söyledi. O güzel konserlerde buluşma ümidinin eyleminde kendisini dirençli kıldığını aktardı” dedi. 

‘HER DAKİKA HAYATİ ÖNEME SAHİP’
Grup Yorum’un on binlerce kişiye konser verdiğini anımsatan Gökçek, çocuklarının eylemlerinin artık kritik aşamayı geçtiğini ve her dakikanın hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, şu çağrı yaptı: “Bu insanlardan evlatlarımıza ses vermelerini istiyoruz. On binlerin artık çocuklarımızın çığlıklarını duymasını istiyoruz. O sahneleri paylaşan arkadaşların, şarkıcıların bu günlerde destek çıkmasını istiyoruz. Kimin elinden ne geliyorsa artık yapması lazım.”