Haber Merkezi

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve ODA TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Adnan Oktar operasyonu için düğmeye basılma aşamasında Erdoğan'ın onayının alındığını, operasyonun Süleyman Soylu'dan gizli yürütüldüğünü yazdı.  

Gazeteci Hakan Erol’un "Turnike" kitabını inceledikten sonra operasyon hakkında bilgiye sahip kritik isimleri aradığını belirten Terkoğlu, "Oktar operasyonu için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın, İstanbul Emniyeti’nin ve MİT’in birlikte çalışma yürüttüğünü söylediler. Anlattıklarına göre, operasyon için düğmeye basılma aşamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayı alındı. Ancak Oktar’a yapılan operasyon “bazı bakanlar”dan habersiz yürütülmüştü. O dönem İstanbul Emniyeti’nin başındaki müdürle bir bakanın arasında bu operasyon sebebiyle gerginlik çıktı.

SÜRECE MÜDAHİL OLMASINI BEKLEDİLER
Terkoğlu yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

Belli ki operasyon sabahı Oktarcılar, ilk olarak İçişleri Bakanı Soylu’ya ulaşarak sürece müdahale etmesini beklediler. Bu beklentinin kaynağı neydi? İki üyeleri o sabah polisle silahlı çatışmaya giren, cinsel saldırıdan casusluğa kadar binlerce yıllık suçlamalara muhatap olan, savcılığın ‘silahlı örgüt’ olmakla itham ettiği yapı, Soylu’dan neden bu kadar beklentiye girdi?

Oktarcıların davası bitmiş görünürken, hâlâ bir soru havada duruyor: Siyasi ayak nerede? PKK’nin ya da DHKP-C’nin siyasi ayağı denilince, akla gelen bir dizi siyasetçi sayılıyor. İş, FETÖ’ye, IŞİD’e ya da Oktarcılara geldiğindeyse görünen siyasi ilişkilere rağmen ‘ayaklar’ yok sayılıyor.