Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyım olarak atanan Melih Bulu'ya karşı 3 Nisan tarihinden bu yana protesto gösterileri düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kampüste yaptıkları resim sergisi sonrası iktidara yakın medya kuruluşu ve islamcı kulüpler tarafından hedef haline getirilmiş ve 4 öğrenci "Toplumun bir yarısını aşağılamak" suçlamasıyla gözaltına alınmış, 2 öğrenci tutuklanmıştı. 

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerin önü çevik kuvvet polisinin yaptığı barikatla kapatıldı. Öğrenciler Güney Kampüsü giriş kapısı önünde bekleyerek "Polis defol Üniverisiteler bizimdir" sloganları attı. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, okulun polis ablukasına alınmasının ve dışarıya çıkmalarının engellenmesinin ardından, 'Kayyumluk' adını verdikleri rektörlük binasının etrafında toplanmış ve Melih Bulu ile görüşme talep etmişlerdi. 

Rektörlük binası önünde nöbete başlarken bir öğrenci, "Bu insanın hesap vermeden gitmemesini istiyoruz. Sabaha kadar buradayız, Kayyım çıkana kadar gitmiyoruz " ifadelerine yer verilmişti.

Polisin gerek üniversite önünde gerekse üniversite içerisinde gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 159 öğrenci gözaltına alınmıştı.  İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınanlardan 98 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen gösterilerde dün gözaltına alınan şüphelilerden 98’i, İl Emniyet Müdürlüğünce ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla serbest bırakılmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma devam etmektedir” denildi.