Yalçın'ın 14 yaşındaki kızı S.Y'nin polis tarafından baskı ve tehditlere maruz kaldığı, bunun üzerine de babası aleyhine ifade verdiği belirtildi.

Kızın beyanı üzerine Yalçın'ın evine düzenlenen baskın sonrasında gözaltına alındığı ve dört gün gözaltında tutulduğu ifade edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Polislerin haklarını anlatmadığı ve avukatı olmadan sorgulanan Yalçın sonrasında verdiği ifadesi olarak düşündüğü bazı kağıtlara parmak bastı. Ardından da  “örgüte yardım ve yataklık” ile "örgüt propagandası” suçlamasıyla mahkemeye çıkartılan Yalçın'a ev hapsi verildi.  

Eylül ayında yapılan operasyonda Kozluk Belediye Eşbaşkanı Nazime Avcı'nın da aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı ve sonrasında serbest bırakıldı. Yaşananlardan haberi olmayan Yalçın, gözaltı operasyonlarının kendisinin verdiği ifade ile gerçekleştiğini gelen telefonlardan öğrendi.

Emniyette parmak bastığı kağıtlarda neler yazdığını bilmediğini, kendisine okunmadığını, kendisinin görme, eşinin ise zihinsel engelli raporunun bulunduğunu belirten Yalçın, “Küçük kızımı kandırıp, üzerime ifade verdirmişler. Yaşı tutmadığı için bizim bir akrabayı da devreye koymuşlar ve üzerime olmayacak şekilde ifade verdirtmişler. Benim de 35 kişi üzerine ifade vermem için oyun oynamışlar. Eşim engelli ve akciğerinden hasta. Ben engelliyim, beş çocuk ile yoksulluk içinde yaşıyoruz. Bunu bize niye yapıyorlar? Yoksulluk içinde kaybolurken, bize yardım etmesi gerekenler bize bunu yapıyorlar”  ifadelerini kullandı.  

Kendisinin hedef haline getirildiğini belirten Yalçın, kimse aleyhine ifade vermediğini belirtti.