İyi Partili Lütfü Türkkan, şehit yakına ettiği küfür sonrası gelen tepkilerin ardından İyi Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu. Türkkan, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

İyi Parti'deki son gelişmeleri CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan aktarmıştı. Erdoğan, "İyi Parti Lüftü Türkkan'ın küfürlü sözleri üzerine harekete geçti. Yarın İyi Parti grubu basına kapalı şekilde toplanacak ve yeni grup başkanvekili seçilecek. Bu şekilde Lütfü Türkkan görevinden alınmış olacak. Mevcut grup başkanvekilliği görevine İyi Parti'den bir başka bir milletvekili seçilerek devam edecek. İyi Parti'nin toplantısı yarın saat 14.00'te gerçekleştirilecek" demişti.

Öte yandan toplantıya, Akşener'in de katılacağı öğrenildi.

İSTİFA ÇAĞRISI YAPILMIŞTI
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık da yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti: 

Şehit kanlarıyla kurulan Gazi Meclis’imizde, teröre destek verenler ile şehit ailelerine ve gazilerine hakaret eden hiçbir parti ve milletvekili istemiyoruz. Eli kanlı terör örgütüne destek verenler, destek verenlerle iş tutanlar, her zaman şehit aileleri ve gazilerini karşılarında bulacaklardır. Lütfü Türkkan’ı milletvekilliğinden derhal istifaya davet ediyoruz.