AKP’li Mehmet Metiner, Melih Gökçek’in neden başkanlıktan el çektirildiği sorusuna, “Parsel parsel sattığı için” yanıtını verdi. Bu yanıt sonrası Melih Gökçek’ten ardı ardına açıklama geldi.

CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın programına konuk olan Mehmet Metiner, Hasan Örsen’in, tartışma esnasında, “Melih Gökçek’i neden görevden aldınız” sorusuna, “Parsel parsel sattığı için” yanıtını verdi. Bu cevabın ardından Hasan Örsen, Metiner’e teşekkür etti.

METİNER'DEN GERİ ADIM
Sosyal medyada videonun en çok izlenenler arasına girmesi sonrası Metiner geri adım attı. Metiner, “Ahmet Hakan’ın programında Melih Gökçek’in onurlu ve başarılı belediye başkanı olduğunu vurguladım. CHP mv’linin parsel parsel laflarına karşılık İRONİ yaparak kullandığım ifade 20 saniyelik video olarak gerçekten söylenilmiş gibi CHP’liler tarafından verilmiş” dedi.

GÖKÇEK'TEN METİNER'E ÖVGÜ
Melih Gökçek ise Metiner’i savunan bir dizi açıklamada bulundu.

Gökçek açıklamasının son maddesinde ise bir ankete yer verdi. Anket sonrası hız kesmeyen Melih Gökçek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “Sana bir soru Canan” sözleri ile Kaftancıoğlu’nu hedef aldı. Önce “SANA BİR SORU CANAN. PARSEL PARSEL KONUSUNDA İÇİŞLERİ BAK. MÜFETTİŞLERİ TEFTİŞ YAPTI VE SORUŞTURMAYA GEREK OLMADIĞINA KARAR VERDİYSE, ŞİKAYETÇİLER DANIŞTAYA MÜRACAAT ETTİ VE RED CEVABI ALDIYSA, SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU VE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİYSE UTANDIM DERMİSİN” diyen Gökçek sonrasında bir program davetinde bulundu. Gökçek, “SANA BİR DE TEKLİF CANAN, TARAFSIZ DEDİĞİN BİR TELEVİZYON DA SENLE TARTIŞMAYA ÇIKALIM. BİR SORU SEN SOR, BİR SORU BEN… AKLINDA NE VARSA SOR. BEN DE SORAYIM. KONU SADECE SEN VE BEN. VAR MISIN? YOKSA KARANLIKTA ISLIK ÇALIP;”Sen benim muhatabım değilsin” DEYİP TÜYER MİSİN?” ifadelerini kullandı.