Görevden alınan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, kendi döneminde yapılan ve sürekli tartışılan Ankapark’ı savunmaya çalışırken, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı ve yakınlarına ait olan İstanbul Vialand'ı eleştirdi.

Gökçek döneminde 2013’te yapımına başlanan Ankapark, 20 Mart 2019’da açıldı. Ankapark, açılışından sadece 6 ay sonra, 49 yıllığına kiralayan şirketin çalışanlarına maaş ödeyemez duruma gelmesi ve 100 kişiyi işten çıkarmasıyla tartışıldı.

Parkın 450 milyon dolara (3 milyar Türk Lirası) mal olduğunu ve kar etme amaçlı açılmadığını söyleyen Gökçek’e karşı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, su arıtma ve altyapı çalışmaları için ayrılan paraların harcandığı belirterek, Ankapark’ın maliyetine tepki göstermişti. Ankapark'ın, ödenemeyen elektrik borcundan ötürü elektriğinin kesilmesinin ardından da oyuncaklar çürümeye başladı.

AÇILIŞINI ERDOĞAN’IN YAPTIĞI PARKI ELEŞTİRDİ
Gündemden düşmeyen Ankapark’a ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Gökçek, dünyaca ünlü Disneyland ile kıyaslama yaptı ve Ankapark’ı “dünyanın en ucuza mal olan parkı” olarak nitelendirdi.

Gökçek’in, 2013 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından hizmete açılan İstanbul Vialand'ın 650 milyon dolara mal olduğunu ve oyuncak sayısının Ankapark’ın 20’de biri kadar olduğunu söyleyerek, İstanbul Vialand’a yüksek maliyet göndermesi yapması dikkat çekti.

Gökçek’in tweeti şöyle:

Ankapark 400/450 milyon dolara mal oldu.

Fransa Disneyland 5 milyar dolar,

Disneyland Şanghay 3,7 milyar dolar,

Disneyland Hong Kong 7 milyar dolar,

İstanbul Vialand'da 650 milyon dolar (oyuncak sayısı Ankapark’ın 1/20’si kadar)

1217 oyuncağı ile Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkıdır.

Gürsoy Grup ile Bayraktar Grubu, ortak hayata geçirdikleri Vialand İstanbul projesinde, 2016 yılında ayrılık yaşandı. 2016 yılında Gürsoy Grup yüzde 50 olan hissesini yüzde 100'e çıkararak Vialand'in yeni sahibi oldu. Gürsoy Grubu’nun yönetim kurulu başkanı Hasan Gürsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatip lisesinden yakın arkadaşı.