Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ipini çekmesiyle görevi bırakmak zorunda kalan, bu sayede gününün tamamını Twitter'da geçirme fırsatı yakalayan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yine CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne çattı. 

Karlı bir caddede araçların yaşadığı zor anların görüntülerini paylaşan Gökçek "Bu kazaların en büyük sorumlusu tuzlama yapmayan Ankara Büyükşehir.." notunu düştü.

Haliyle Gökçek'in bu yorumu anıları canlandırdı, eski defterleri açtırdı. Gökçek'in betonlaştırdığı Ankara, her yağmurda altgeçitlerinde balık adamların arama-kurtarma faaliyeti yürüttüğü, kar yağışlarında bakanların bile işlerine gidemediği, Çankaya Köşkü'nün önünde araçların birbirine girdiği bir kente dönüştü.

YALAMA SIRASI GÖKÇEK'TE
Gökçek'in Ankara'ya verdiği zararı unutmayan sosyal medya, bugün Gökçek'in yaptığı eleştirilere karşı #TuzsuzMelih etiketinde birleşti. Bu etiketin nedeni ise Gökçek'in yıllar önce attığı bir tweet... Gökçek, belediyenin tuzlama çalışmalarını yetersiz bulan ve bu konuda kendisine eleştirilerini sıralayan bir yurttaşa "Murat inan yollar tuzlu. Nasıl inandırayım bilmiyorum ki, tatsan mı acaba:)" diye yanıt vermişti.

Doğal olarak sosyal medya da yolları yalama sırasının Gökçek'e geldiğini düşünüyor. #TuzsuzMelih etiketiyle kısa sürede binlerce tweet atıldı.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz ise etiketi kendisinin bulduğunu belirterek "Ayıptır söylemesi ben buldum. Yüzsüz yazdık anlamadı #TuzsuzMelih yazınca belki anlar dedim" ifadelerini kullandı.

O mesajlardan bazıları şöyle: