İnternet sitesinde "Fuhuş, adam öldürme gibi ağır suçlardan Türkiye'ye giriş yasağı konanların yasaklarını kaldırıyoruz" ibaresi bulunan Göç İkamet Danışmanlık adlı firma, Pendik'te ilanlarını elektrik direklerine asmaya başladı.

Sosyal medyada ilanın gündem olmasının ardından Göç İkamet Danışmanlık'ın internet sitesinde "Deport Kaldırma İşlemi" bölümünün kaldırıldığı görüldü. 

"Deport Kaldırma İşlemleri" başlığı altında şu ifadeler sosyal medyada gündem oldu.

"Türkiye’de özellikle vize ihlaline uğramış yabancılar, herhangi bir suça karışmış olanlar, fuhuş, adam öldürmek gibi ağır suça karışmış olanlar veya şikayet edilerek sınır dışı edilen yabancılara 3 aydan 10 yıla kadar deport denilen, bir daha Türkiye’ye girememe yasağı konulur. Bu yasak sınır bilgisayar sistemlerinde otomatik olarak çıkar ve uyarı verir. Ve böylelikle yabancı Türkiye’ye alınmaz. Biz deport almış yabancının deport yasağını kaldırabiliyoruz. Deport kaldırmak için veya fiyat teklifi almak için bize deport edilmiş kişinin pasaport fotoğrafını, anne ve baba isimlerini yazıp ulaştırmanız yeterlidir."

Söz konusu ifadeler arama çubuğunda aratıldığında siteye yönlendirme olduğu görülüyor. İlanda ve sitede yer alan telefon numaraları da çağrılara yanıt vermiyor. 

Şirketin 2018 yılında Facebook hesabından paylaştığı gönderi de "deport kaldırma işlemi" yaptıkları belirtiliyor.