Gezi protestolarını “Hain kalkışma, vandallık”, amacını “marjinallerin kaos ortamı yaratıp hükümeti zor durumda bırakması ve devlet otoritesini zayıf göstermesi” diye tanımlayan hakimin, yeni atandığı Berkin Elvan davasından çekilmesi istendi.

Berkin Elvan ailesinin avukatları, davanın görüldüğü İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine dün verilen dilekçede, Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi ile mahkeme başkanı olarak görevlendirilen hakim Mehmet Galip Perk’in davadan çekilmesini istedi.

Bu talebe gerekçe olarak, atama öncesinde İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Perk’in Gezi davasında verdiği karardaki taraflı ifadeleri belirtildi.

'TARAFSIZLIK GÖRÜNÜMÜNÜ ZEDELEDİ'
Avukatlar Fikret İlkiz, Can Atalay, Çiğdem Akbulut, Yalçın Deniz Özen ve Akçay Taşçı imzasını taşıyan dilekçede, “Kendisinin haksız polis şiddeti konusundaki fikirleri hakkında kuşkumuz vardır, güvenilirliğine inancımız bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine gör;e mahkeme başkanlığına iletilen dilekçede ayrıca, “basında Hâkim Mehmet Galip Perk'in, Berkin Elvan'ın ‘terörist’ olarak nitelendirildiği başka sosyal medya paylaşımlarını ‘beğendiğine’ ilişkin haberlerin tarafsızlık görünümünü zedelediği kanaatindeyiz” dendi.

Mahkeme heyeti yaklaşık iki ay önce değiştirildi. Davanın 9 Aralık 2020’de görülen 18. duruşmasında hem heyet hem de savcı değişikliği olduğu için esasa dair mütalaa sunulamamıştı. Bir sonraki duruşma 29 Ocak 2021’de görülecek.