Toplumsal Haber Merkezi

Saadet Partisi, Afganistan'da devleti ele geçiren cihatçı terör örgütü Taliban'la aralıksız dayanışıyor. Geçtiğimiz günlerde Saadet'in gazetesi Milli Gazete, bir Taliban yöneticisini konuşturup ona "Türkiye'den özellikle de Saadet Partisi ve AKP'nin desteğini bekliyoruz" dedirtmişti. Bugün de yaptığı pR çalışmalarında "ılımlılık" taslayan ve halka sempatik yüzünü gösteren Temel Karamollaoğlu'ndan Taliban açıklaması geldi. Karamollaoğlu Afganistan'da yapılan şeriat düzenlemelerini görmezden gelerek konuştu.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulunda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Türkiye'de ve dünyada huzur ve barışın hakim olmasını arzu ettiklerini söyledi.

'DANIŞMANLIK YAPACAK BİRİLERİNE İHTİYAÇLARI VAR'
Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesine değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

Türkiye'nin Afganistan'da bir destek temasında bulunmasını, onlara yol göstermesini biz de tasvip ederiz. Çünkü bunlar devlet yönetimi nedir bilmiyorlar. Kırk yıldır sadece savaşmışlar. Şimdi, onların kendilerine danışmanlık yapacak birilerine ihtiyacı var. Pakistan o konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Türkiye de yardımcı olacak gibi gözüküyor ama bu ağırlıklı olarak Taliban'ın tavrına bağlı.