Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, depremde hasar görüp, boşaltılan Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk heykeline, boyayla hakaret içerikli yazılar yazıldı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun saldırının örgütlü olduğunu açıkladı.

İstanbul Silivri açıklarında 2 yıl önce meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinin Yeniçiftlik mahallesinde bulunan Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun kirişlerinde ağır hasar meydana geldi. Okulda yapılan incelemenin ardından 524 öğrenci başka okula nakledilerek okul kapatıldı. Okulun bahçesinde bulunan Atatürk heykelineyse henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hakaret içerikli yazılar yazıldı; boyalarla zarar verildi. Okulun duvarına da Atatürk aleyhine yazı yazıldığı görüldü.

YURTTAŞLARIN İHBARIYLA ANLAŞILDI
Durumu fark eden yurttaşların ihbarı üzerine okula jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri detaylı inceleme yaparken, belediye ekipleri de Atatürk heykeli ve okul duvarındaki yazıları sildi. Okula Marmara Ereğlisi'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Hikmet Ata, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve partililer gelerek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Ata, saldırıyı kınadığını belirterek, "Bir an önce yapanların yakalanıp, adli makamlara çıkarılarak hak ettikleri cezayı almalarını umuyorum" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun de saldırıyı kınadıklarını belirterek, yapanların bir an önce yakalanmasını istedi. Bu arada CHP'liler, Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek, suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Aygun, saldırı fotoğraflarını paylaşarak, “Marmara Ereğlisi'ndeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesinde de Atatürk büstüne saldırılar olduğu ortaya çıktı. Anlaşılan o ki örgütlü bir saldırı ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Atatürk heykeline saldırı