Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Mazhar Şeflekçi ile oğlu Yakup Şeflekçi ve yeğenleri arasında miras konusunda anlaşmazlık çıktığı öne sürüldü. Anlaşmazlık üzerine konuyu yargı yerine şeriata taşımak için Nakşibendi Şeyhi Abdulkerim Çevik'e başvuruldu.

Çevik'in Mazhar Şeflekçi ve oğlu Yakup Şeflekçi'yi haksız bulması üzerine Yakup Şeflekçi şeyhi başından vurarak öldürdü.

Halktv'nin haberine göre, Şeflekçilerin, Nakşibendi tarikatına mesup oldukları ve Abdulkerim Çevik'in de müridi oldukları belirtilirken; Çevik ailesinin de Şeflekçilerin köyü olan Tatvan'ın Benekli (Çulhur) köyünde evleri ve arazileri olduğu iddia edildi.

Kaynaklarımızın aktardığına göre, bölgede bu gibi anlaşmazlıkların çözümü için şeriata başvurmak son derece yaygın bir uygulama.

NE OLMUŞTU?
Bitlis'te Nakşibendi tarikatının ileri gelenleri arasında olduğu ifade edilen Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi'nin Başmüderrisi Şeyh Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Çevik'e yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan Yakup Şeflekçi, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarılan Yakup Şeflekçi, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Cinayetin ardından önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül üzüntülerini dile getiren paylaşımlarda bulunmuştu.