Gericiliği ve iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “Şimdi toparlanma zamanı” başlıklı yazısında  İslamcı camiaya eleştirilerde bulundu.

Bugünkü yazısında, “Dirilelim” ve ayağa kalkalım” diyen Dilipak, “Şimdi övünmeyi, dövünmeyi bir kenara bırakıp toparlanma zamanı. Zaten geç kaldık, daha da geç kalırsak korkarım ‘Hayır! Kime, lakin? Hani sahipleri yurdun” ifadelerini kullandı.

Dilipak yazısının devamında, CHP’ye yüklendi ve “Biz İslam’ın özüne dönsek Allah’ın yardımı ile yine başarırız. CHP bizi laikleştiremedi ama bizimkiler bizi sekülerleştirdi. Toplum da buna teşneymiş zaten” dedi.

Yazının ilgili kısımları şöyle:

“Şimdi övünmeyi, dövünmeyi bir kenara bırakıp toparlanma zamanı. Zaten geç kaldık, daha da geç kalırsak korkarım ‘Hayır! Kime, lakin? Hani sahipleri yurdun.

Sahi o yatta şampanya partisi düzenleyen başörtülü bayanlar, ‘hangi muhafazakâr partilerin papatyaları’ idi. Lale Devri’ndeki o dünyadan kâm almanın faturasını Sevr’de önümüze koymadılar mı? Tarihin tekerrür etmemesi için aklımızı başımıza almamız ve ciddi bir özeleştiri yapmamız, ‘Biz nerede yanlış yapıyoruz’ sorusunu sormamız gerek. O ‘yelkenleri ipekten, direkleri gümüşten kadırgalar’ Osmanlıyı kurtarmaya yetmedi. Tarih bir ibret dersidir. Ders alınmazsa tekerrür eder.