Yandaş Yeni Akit gazetesi  yazarı Abdullah Yıldız, Yeni Akit’in bir başka yazarı Ali Erkan Kavaklı’nın, zorunlu din derslerine ilişkin “önerileri”ne destek çıktı.

 “Seçmeli Kur’an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler dersini seçmek isteyen değil, istemeyen dilekçe vermeli; bu dersleri seçmeyenler alternatif olarak ahlak dersini seçmeli; üniversite sınavlarında da seçmeli din derslerinden soru çıkmalı önerisini yürekten destekliyorum.” diyen Yıldız’ın yazısıyla yeniden gündeme gelen Kavaklı’nın “önerileri” gerici bir eğitim modelinin dayatılması gerektiğini savunurken, din derslerinin Türkçe ve matematikten daha önemli olduğunu iddia ediyor.

Kavaklı’nın “önerileri” arasında şu ifadeler yer alıyor:

Almanya’da kaldığım yıllarda gördüm; ‘Religion’, yani din dersi karnede birinci ders. Bu dersi çocuğuna aldırmak istemeyen veli dilekçe verir. Religion dersini seçmeyen “etik” dersine gönderilir. Bu derste dinler, kültür, ahlak, insana kişilik ve kimlik kazandıran, toplumu bir arada tutan temel değerler öğretilir. Çünkü gençlere kimlik, karakter, ahlak ve temel değerler kazandıracak din ile ahlak dersleri Türkçe ve Matematik kadar hatta onlardan daha önemli. Öğrenci Matematik ve Türkçe bilgisini sonradan da tamamlayabilir ama kimlik, kişilik ve ahlaki değerleri sonradan kazanmak hiç de kolay değil.