Akit TV'de yayınlanan bir programda Yeni Akit gazetesi haber müdürü Murat Alan, sağlık emekçilerinin tepkisini çeken ifadeler kullandı. 6 bin liradan aşağı maaş alan hemşire olmadığını iddia eden Alan, sağlıkçıların sürekli 'özlük hakları' meselesini getirmesinden şikayet etti. 

Sağlık emekçilerinin yaşanılan kriz ortamında özlük hakları gibi konuları açmamaları gerektiğini söyleyen Alan, "Afrin’e ordumuz gideceği zaman subaylarımızın ‘bizim özlük haklarımızı verin’ demesi gibi. Yahu biz bunu mu konuşuyoruz? TSK’nın oraya nasıl gireceğini mi konuşacağız, yoksa sizin özlük hakları konusunu mu? (…) Bu ne biliyor musunuz? ‘Rüşvetimi ver susayım’ mantığı gibi bir şey." ifadelerini kullandı.

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği Twitter hesabından yaptığı paylaşımda suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Dernek tarafından yapılan paylaşımda "Sağlık Çalışanlarını rüşvet almakla itham eden ve toplumu kin ve düşmanlığa sevk edici açıklamalar yapan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır. Hiç kimse vatanseverliğimizi sorgulayamaz!" ifadelerine yer verildi.

Twitter’da #MuratAlanHaddiniBil etiketiyle altında yorumlar yapıldı. Yayın esnasında seyircilerden gelen tepkilere ise Murat Alan “kanalı değiştirsinler o zaman” diye cevap verdi.