Kaldığı cemaat evindeki baskılar nedeniyle intihar eden Enes Kara'nın ölümünde tarikat ve cemaatler sorumlu tutulurken; iktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit, yurttaşların tepkilerinden rahatsız oldu. 

Yeni Akit, Kara'nın ölümü için ''Cemaat yurdundaki disipline ayak uyduramadığını söyleyen ve bunalıma girdiğini söyleyerek intihar eden Enes Kara'' derken; 'laiklerin' alkol içip intihar edenleri görmezden geldiğini yazdı. 

Yeni Akit haberinde, 'laikçileri' böyle suçladı:

Türkiye'yi yasa boğan ölümü de kendi ideolojileri için kullanmaktan çekinmeyen laikçiler, cemaatlere ve Diyanet'e saldırırken birçok intiharın sebebinin alkol olduğunu ise gizliyor. Birkaç olumsuz örnek üzerinden cemaatlere çamur atan laikçi yobazların, onlarca alkol örneğine gık çıkarmaması ikiyüzlülüklerini ve asıl maksatlarını gözler önüne seriyor.

Cemaatlerin İslamı öğrettiğini öne süren Yeni Akit, ''Bu milletin evlatlarının İslam'ı öğrenmesiyle tekrar ayağa kalkmasından korkan içimizdeki işbirlikçiler, her fırsatı değerlendiriyor'' dedi.

''Bin yıldır 3 kıtaya İslam'ı kılavuz edinerek hükmeden bu milletin evlatlarının kendi manevi değerlerini öğrenmemesi için elinden geleni ardına koymayan laikçi güruh, her fırsatta ya Diyanet İşleri Başkanlığı'na ya da bin yıldır icazetlerle gelen ve Anadolu'nun omurgasını oluşturan cemaatlere saldırıyor'' diye yazan iktidar yanlısı gazete şu ifadeleri kullandı:

Kendi vakıf ve derneklerinde yaşanan tecavüz ve şiddet olaylarını gizleyeme çalışan laikçi yobazlar, binlerce öğrencinin bulunduğu cemaat yurtlarında ortaya çıkan birkaç istisnai olumsuz örnekle karalama kampanyası düzenliyor

 Yeni Akit ayrıca ''Cemaatler değil, içki yasaklansın'' talebinde de bulundu: