Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na hakkındaki cezanın infazı için tebligat ulaştırıldı. Tebligatta Gergerlioğlu’nun 10 gün içinde cezaevine teslim olması gerektiği belirtildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gönderilen tebligatta Gergerlioğlu’nun, 10 gün içinde Cumhuriyet Savcılığı’na teslim olması gerektiği, aksi takdirde yakalama kararı çıkarılacağı belirtildi.

'CEZAEVİNDE DE DEVAM EDECEĞİM'
Tebligatı teslim almasının ardından Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı:

Ben şu anda evimde ‘Adalet Nöbeti’ne devam ediyorum. Medya kuruluşları yoğun bir şekilde arıyor. Mesajlarımı veriyorum. Benim teslim olmak gibi bir acelem yok. Bakalım sonunda ne olur, ona göre bakacağız. Cezaevinde de ‘Adalet Nöbeti’ne devam edeceğim. Ne zindan ne de Meclis yasakları bizi engelleyebilir. Şu anda gitsem beni Meclis’e almazlar. Dün vekil arabalarını arattıran Mustafa Şentop bizim Meclis’e girmemizden korkuyor. Vekil arabalarının bagajında Ömer Faruk Gergerlioğlu arattıran bir Şentop’tan bahsediyoruz.

Ben sonuna kadar halkımıza, siyasi partilere, kamuoyuna net bir şekilde sesleniyorum. Bize yönelik net tavırlarıyla yanımızda olsunlar. Net bir şekilde ‘Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yapılan haksızlıktır’ diye haykırsınlar. Bunu söylemek zor mudur? Ben bunu söylemeye devam edeceğim. Cezaevinde olsam da söyleyeceğim olmasam da söyleyeceğim. Adalet Nöbetim cezaevine girene kadar da devam edecek.