Sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu açıklamalarda bulundu.

“AYM karar verene kadar Meclis’te kalacağım. Zorla götürmek isterlerse kendileri bilir” diyen Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2017’de yaptığı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle düşürülen milletvekilliğini savunmak için TBMM çatısı altındaki eylemini sürdürüyor.

MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan tarafından okunan kararın ardından milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, HDP Grup Salonu’ndaki direnişinde ikinci günü geride bıraktı. Direnişi hakkında Birgün’e konuşan Gergerlioğlu, “Milletin iradesi bugüne kadar defalarca kez gasp edildi. Şimdi sıra bizde. Vekilliğimiz hukuksuzca gasp ediliyor. Biz de bunu savunuyoruz” dedi.

HDP’li milletvekillerinin desteği ile Meclis’ten çıkmama eyleminin Anayasa Mahkemesi (AYM) karar verene kadar süreceğini kaydeden Gergerlioğlu, “Kamuoyundan güçlü bir destek görüyoruz. Buradaki direnişime müdahale edebilirler. Böyle bir beklentimiz ve hazırlığımız var. Müdahale olursa diyecek bir şey yok. Yasal olarak alıp götürebilirler ama manevi olarak bu husus, rencide edici bir husustur. Toplumsal bedelleri olur. 1994 ve 1999 yılındaki görüntüleri kimse unutmuyor. Bu iktidarın da kınadığı görüntülerdi. Kendileri de aynı görüntüyü vereceklerse bunu onlar bilir. Gasp edilmiş bir milletvekilliğinden sonra bu tür görüntüler yaşanması onlar açısından kayıp olur” diye konuştu.