HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Soylu’nun da Twitter da adalet arayanlar kervanına katıldığını belirterek, “Ama insanlara hakaret, çirkin söz sarf ederken empati yapmalıydı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesiyle birlikte olduğu fotoğrafının altına ‘cinsiyetçi ifadeler’ kullanan kişinin adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Bakan olsan ne yazar” ifadesini kullanmıştı. Soylu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

45 gündür anam hastanede. Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım? Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder. Tweetimle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım.

HDP Milletvekilli Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bakan Soylu’ya çıplak arama tartışmalarından kendisine yönelik kullandığı ‘terörist’ ifadesini hatırlatarak, “Tüm anneler muhteremdir, hakarete biz de karşı çıkarız. Ama insanlara hakaret, çirkin söz sarf ederken empati yapmalıydı. Empati yapmasa da hakaret, çirkin söze kime yapılırsa karşı çıktığımı söylüyorum” dedi.

Soylu, Gergerlioğlu’nu ‘terörist’ olarak suçlamıştı. Gergerlioğlu ise Soylu’yu bu sözlerinden dolayı mahkemeye vermişti.