Toplumsal Haber Merkezi

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, 10 Mayıs 2020 tarihinde "Silivri'de tedirginlik büyüyor" diyerek Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan Şükrü Tuğrul Özşengül'ün eşinin mesajını paylaştı. Özşengül'ün eşi mesajda, "Eşim Şükrü Tuğrul Özşengül 54 yaşında Silivri Cezaevi 8 nolu C5'te açık kalp ameliyatı oldu, yüksek tansiyon hastası bulunduğu koğuşta pozitif vakalar var. 1. derecede risk taşıyor, çok endişe ediyoruz lütfen duyurur musunuz"  ifadesini kullanmıştı.

Gergerlioğlu bugün, Özşengül'ün cezaevinde hayatını kaybettiğini duyurdu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenen HDP'li Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

Silivri Cezaevinde ölüm!!! 'Ölebilir, ölebilir' demiştik, öldü! Ağır kalp hastasıydı, karar bozuldu, yine de tahliye edilmedi. Sonunda sabaha karşı kalp krizinden vefat etti. Göz göre göre bir ölüm daha! Yani yine bir cinayet! Nasıl hesabını vereceksin bu ölümlerin?

ŞÜKRÜ TUĞRUL ÖZŞENGÜL KİMDİR?
Eski Polis Akademisi Öğretim Görevlisi olan Özşengül, aynı zamanda Fethullahçı çetenin operasyon kanalı Samanyolu TV'de 2,5 yıllık bir de program yaptı. Özşengül, aynı zamanda Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan’ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ davasının da sanıklarındandı.