Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle teslim olması yönündeki 10 günlük süre doldu. Teslim olmayacağını söyleyen ve evinde bekleyen Gergerlioğlu, gelen polisler tarafından ayakkabısını giymesine bile müsaade edilmeden darbedilerek dün gözaltına alındı.

Gergerlioğlu'nun sağlık kontrolünde doktor, göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtti. Buna rağmen Gergerlioğlu cezaevine götürüldü. Darp raporu da alan Gergerlioğlu, daha sonra Ankara Şehir Hastanesine getirildi. Anjiyo olan Gergerlioğlu, tansiyonunun yüksek olması sebebiyle yoğun bakıma alındı.

Salih Gergerlioğlu, babasının hastanedeki isyanının da videosunu paylaştı. Gergerlioğlu, yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

Darp tehditleri… Böyle kepazelik olmaz. Cezaevinde bir şey olmadı ama kolluktan darp gördüm. Böyle rezalet olmaz. Arabanın içinde beni yumruk vurmakla tehdit ediyor polis. Nerede görülmüş böyle rezalet. Bana küfürler ediyor.

ANJİYO SONRASI YOĞUN BAKIMA ALINDI
Salih Gergerlioğlu, babasının anjiyosunun yapıldığını, ancak tansiyonunun yüksek olması sebebiyle yoğun bakıma alındığını aktardı.