Toplumsal Haber Merkezi

Yakın Doğu Haber Genel Yayın Yönetmeni Alptekin Dursunoğlu tutuklandı. Haberi Avukat Kemal Aytaç "Alptekin Dursunoğlu tutuklandı sindirme susturma politikası devam ediyor... gerçekler susmaz... susturulamaz..." ifadeleriyle duyurdu.

Orta Doğu'ya ilişkin analizleriyle tanınan, Suriye'deki cihatçı işgalle ilgili yıllardır önemli çalışmalar yapan Dursunoğlu dün gece gözaltına alınmıştı.

Yine Dursunoğlu gibi Orta Doğu analizleriyle tanınan gazeteci Ali Örnek, tutuklama haberinin ardından "Alptekin Dursunoğlu sadece bilgisi ve birikimiyle değil gerçekten şu hayatta gördüğüm en naif ve hoş sohbet insanlardan biriydi. Umarım hakkındaki siyasi dava sadece bir hukuk skandalı olarak kalır ve bir an evel tahliye edilir" mesajını paylaştı.

Orta Dooğu araştırmacısı, gazeteci Hasan Sivri, "Dün gözaltın alınan Alptekin Dursunoğlu hoca maalesef tutuklandı" derken, Gazeteci Banu Güven ise "Alptekin Dursunoğlu Suriye'yi en yakından takip edenlerdenlerdendir. Paylaştığı bilgiler rahatsız etti demek. Serbest kaldığı haberini bir an önce alırız umarım" ifadelerini kullandı.