CHP Kadın Kolları, Ankara Bilkent Odeon’da gerçekleşen Kurultay ile yeni başkanını seçti. Mevcut başkan Fatma Köse ile yarışan CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Aylin Nazlıaka, 309 oyla yeni başkan oldu.

Kurultay gününe kadar dört olan Genel Başkan adayı sayısı, kurultayın başlamasıyla birlikte ikiye indi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı için mevcut başkan Fatma Köse’nin yanı sıra, CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Aylin Nazlıaka yarıştı.

“Rotamız iktidar, kotalar bize dar” diyen Nazlıaka sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye Fatma Köse ile birlikte çıkarak şunları söyledi:

Benim listem kırmızıyla, Fatma başkanın listesi beyazdı.  Bu iki renk bile bir ve beraber olduğumuzun göstergesi. Atamız demiştir ki ‘Benim iki önemli eserim var. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’. Her ikisini renkleri de kırmızı ve beyaz. Biriz ve beraberiz, birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Fatma başkanım uygun görürse. Ben ona ve ekibine tüm emekleri ve katkıları için minnettarım. Emeğiniz unutulmaz. Bu emeği yoğura yoğura büyüteceğiz.

Köse de “Bu memlekete yeni bir sayfa açmak üzere yola çıktık. Bu memleketi kara karanlıktan kurtarana kadar bu yolculuk bitmeyecek” dedi.

Aylin Nazlıaka'nın MYK listesi şu şekilde:

AYLİN NAZLIAKA KİMDİR?
3 Aralık 1968'de Ankara'da doğdu. Baba adı Mehmet Kenan, anne adı Göksel'dir.

İş Kadını; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Harvard Üniversitesinde 'Yükselen Liderler' programını tamamladı.2001'de "Yılın İş Kadını", 2002'de "Orta Doğu Teknik Üniversitesi Takdir Ödülü", 2008'de "Yılın Genç İş Kadını", 2012'de "Yılın Milletvekili", "Yaşama Dokunan İnsan" ve "Kadın Platformu?, 2013'te "Yılın Politikacısı", 2014'te "Yılın Siyasetçisi" ödüllerini aldı. Birçok ulusal ve uluslararası kongreye konuşmacı olarak katıldı.

2 Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve Türkiye-AB Uyum Komisyonu Üyeliği görevini üstlendi.

Nazlıaka, Mayıs 2016 tarihinde CHP'den ihraç edilmiştir. 15 Eylül 2019 tarihinde parti meclisinin aldığı kararla CHP'ye geri dönmüştür.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Nazlıaka, evli ve 2 çocuk annesidir.