Toplumsal Ankara

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 9 Ağustos Pazar günü Ankara'da Bilkent Odeon'da gerçekleştirilecek CHP'nin 14. Kadın Kolları Kurultayı öncesinde açıklama yaptı.

Kurultay sürecinde “Ben Genel Başkanın işaret ettiği adayım” diye ortaya çıkanların olduğunu belirten Köse, "Bunun gibi asılsız söylentilerle, delegelerin iradesine tahakküm koyma çabasının etik olmadığını üzülerek belirtmek isterim" dedi.

Ayrıca Köse'nin "Demokratik mücadele uzun süren kampanyalarla, çalışmalarla ve kalplere dokunarak olur. Seçimden iki gün önce açıklanan sürpriz adaylıklarla delegelere emrivaki yaparak değil" sözleri de CHP Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka'ya bir gönderme olarak okundu. Çünkü Nazlıaka, önceki gün Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamıştı...

Köse'nin açıklaması şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi 14. Kadın Kolları Kurultayı, kadınların her gün yeni bir hayatta kalma mücadelesine uyandığı bu günlerde, kadının yaşam mücadelesinin dönüm noktası olacaktır.

Lakin Türkiye’de Parti içi demokrasinin timsali olmuş Cumhuriyet Halk Partisinde, “Ben Genel Başkanın işaret ettiği adayım” diye asılsız söylentilerle, delegelerin iradesine tahakküm koyma çabasının etik olmadığını üzülerek belirtmek isterim.

Bu davranış hem Genel Başkanımızın hem de partimizin sözde değil özde demokratik kimliğine zarar verecek hem de eleştirdiğimiz diğer partilerinki gibi, anti demokratik bir imaja bürünmemize yol açacak kadar tehlikeli bir durumdur.
Demokratik mücadele uzun süren kampanyalarla, çalışmalarla ve kalplere dokunarak olur. Seçimden iki gün önce açıklanan sürpriz adaylıklarla delegelere emrivaki yaparak değil.

Cumhuriyet Halk Partili kadın delegelerin bu tür propagandalara kanmayacağından ve bu yaşam mücadelemizde ayrışmadan değil birlikten yana tavır alacağından kuşkumuz yoktur.