YKS tarihlerinin bir ay erkene alınmasına dair tepkiler devam ediyor. Öğrenciler Twitter üzerinden #YKSErteleVirüsüYayma etiketi ile kampanya başlattı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında 25-26 Temmuz’da yapılması planlanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları’nın (YKS) 27-28 Haziran tarihine çekildiğini açıklamıştı. Karar öğrencilerin tepkisine neden oldu. Erdoğan, durumun sosyal medyada büyük bir tepki ile karşılanmasının ardından YKS’ye ilişkin resmi Twitter hesabından öğrencilere seslenmiş ve “Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek. Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır” demişti. Ancak karara dair tepki göstermeye devam eden öğrenciler Twitter üzerinden #YKSErteleVirüsüYayma etiketi ile kampanya başlattı.

#YKSErteleVirüsüYayma ETİKETİ SAATLERDİR TT’DE

YKS’ye hazırlanan öğrencilerin başlattığı ve birçok sosyal medya kullanıcısının da destek olduğu #YKSErteleVirüsüYayma etiketi saatlerdir Türkiye’nin Twitter gündeminde ilk sırada yer alıyor.

NELER YAŞANMIŞTI?
Koronavirüs salgını nedeniyle üniversiteye giriş sınavı olarak bilinen YKS, daha önce alınan kararla 25-26 Temmuz tarihlerine ertelenmişti. Kabine toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, YKS’nin 1 ay erkene alındığını ve 27-28 Haziran’da yapılacağını söyledi.

'ÇOK ŞÜKÜR BAŞARIMIZ ORTADA'
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, durumun sosyal medyada büyük bir tepki ile karşılanmasının ardından YKS’ye ilişkin resmi Twitter hesabından öğrencilere seslenmiş ve, “Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek. Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır” demişti.

Erdoğan şunları kaydetmişti:

Sevgili gençler, 2020 mücadele ile geçiyor. Zorluklara millet olarak göğüs geriyoruz. Çok şükür başarımız ortada. Bu başarının altında anlık reflekslerle değil istişare ve sorumluluk bilinciyle alınan kararlar var. Bu başarının altında milletimizin her bir ferdinin imzası var.