Gelecek Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, Bugün Kocaeli gazetesini ziyareti açıklamalarda bulunarak, Gelecek Partisi’ne yönelik tehdit ve şantaj iddialarına hakkında konuştu.

Demir, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da dahil olmak üzere parti üyelerinin tehdit aldığını söyledi. "Tehdit almıyorum diyen yalan söylüyordur" ifadelerine yer veren Demir, şu açıklamalarda bulundu:

Biz partiyi kurduğumuz günden itibaren başbakanımız başta olmak üzere hepimiz tehdit alıyoruz. Tehdit almıyorum diyen yalan söylüyordur. Kimimizin koruma kararları kaldırıldı. Kimimizin aileleri işten atıldı. Kimimiz iş alımlarında tehdit edildi. Devleti geçtim son bir iki aydır, özel şirketlerde, devasa firmalarda çalışan arkadaşlarımızı iş veya siyaset konusunda tercih edin diye tehdit ediyorlar. Bu tamamen alçaklıktır. Hiçbir dönem böyle bir şey yaşanmamıştı. Eskiden nezaket vardı.

Şimdi geldiğimiz noktada meclis görüşmelerinde koca koca bakanların salyalarını gördük. Bunları Kocaeli’de de yaşıyoruz. O baskı herkesin iş yerine kadar dayandı. Bugüne kadar hiç söyleyemedik. Ülkenin geldiği noktaya bakar mısınız? Biz parti kurduğumuzda şuan Genel Başkan Yardımcısı olan arkadaşımızı partiye geçmeden önce bizzat Tayyip Bey babasını arayıp, “göndermeyeceksin kardeşim” dediğini biliyoruz. Bunlara bile maruz kalıyoruz. Bugüne kadar mağduriyeti hiç anlatmadık. Kardeşim bu kadar zulme uğruyorsunuz neden anlatmıyorsunuz, cevabımız net biz mağduriyet üzerinden siyaset yapmayacağız. Ancak biz cidden mağdur oluyoruz.