Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi Cuma İçten seçim sonuçlarının bir başarısızlık olduğunu, sonuçlarda kendisinin de sorumluluğu bulunduğunu belirterek partisinden istifa etti. İçten siyaseti de bıraktığı duyurdu.

İçten'in açıklamaları şu şekilde;

“Elbette her parti kendi içinde bir özeleştiriye gidecek, yeni yapılanmalar olacak, yeni kararlar alacaklardır. Hatalarının bedelini ödemeden siyasete devam etmenin siyasal tarihte çok da doğru sonuçlar doğurmayacağı inancındayım. Bu benim için de bir tarihte çok da doğru sonuçları olmayacağı inancındayım. Her parti özeleştiri yapmalı ve daha iyi hizmet vermek için yeni formüller bulmalıdır. Bu benim için de bir başarısızlıktır ve sorumluluk sahibi olan biri olarak görevlerimden istifa etme kararı aldım. Bu benim için özeleştiri yapacağım bir süreçtir.”

KABİNYE BAŞARILAR

İçten ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Spor ve Gençlik Bakanı Osman Aşkın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un isimlerini tek tek andı ve yeni kabineyi takından tanıdığını belirterek başarılar diledi.