Akademik kadro ilanlarında sık sık gündeme gelen ‘kişiye özel’ ilan iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Dijital Gaste'den Egehan Erkün'ün haberine göre Iğdır Üniversitesi’nin, 6 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kadro ilanında, Diş Protez Teknolojisi, Spor Yönetimi ve Posta Hizmetleri anabilim dallarında istihdam edilmek üzere 3 öğretim görevlisi alınacağı belirtildi.

Üniversitenin Tuzluca Meslek Yüksek Okulu’ndaki Ulaştırma Hizmetleri bölümünün ‘Posta Hizmetleri’ bölümü için verilen ilan ise şaşkınlık yarattı. İlanda, Posta Hizmetleri bölümünde istihdam edilmek üzere 1 öğretim görevlisine ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, özel şart kısmında bölümle alakası olmayan ‘Gazetecilik alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak’ ifadesi yer aldı.

kişiye özel ilan

Söz konusu ilan sosyal medyada tepkilere neden olurken, “kişiye özel ilan” iddialarını gündeme getirdi.

POSTA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ NEDİR?
Posta hizmetleri bölümü, PTT’lerde dağıtıcı olarak görev alacak veya özel kargo şirketlerinde çalışacak meslek elemanları yetiştiren bir bölümdür. Bölüm mezunlarının genel çalışma alanları PTT’lerdir. Çalıştıkları kurum veya şirketlerde posta dağıtıcısı olarak görev yaparlar.

GAZETECİLİKLE NE İLGİSİ VAR?
Iğdır Üniversitesinin ‘Posta Hizmetleri’ bölümünün ders müfredatında, gazetecilik programıyla ilgili herhangi bir ders bulunmadığı görülüyor.

kişiye özel ilan

Söz konusu öğretim görevlisi ilanını sormak için üniversitenin Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü arandığında ise bir yetkiliye ulaşılamıyor.