Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, Fatih Erbakan'ın KKTC'deki törenlere tarifeli uçakla gidip devlet uçağıyla dönmesine ilişkin bir kulis bilgisi paylaştı. İddiaya, Yeniden Refah Partisi kaynaklarından yalanlama geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC'de gerçekleşen etkinliklere katıldı. Erbakan, tarifeli uçakla katıldığı törenden devlet uçağıyla döndü.

Tuncay Mollaveisoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak adaya giden Erbakan hakkında sosyal medyadan bazı iddialarda bulundu.

Mollaveisoğlu, "Bir kulis bilgisi paylaşayım. Fatih Erbakan tarifeli uçakla gittiği KKTC’de kaldığı otelden gece aldırılır… O geceyi Erdoğan’ın otelinde geçirir ve dönüşü tarifeli uçakla değil Erdoğan’ın uçağı ile yapar…" dedi.

Mollaveisoğlu'nun iddiası üzerine Yeniden Refah Partisi yetkilisi Veryansın TV'ye yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı.

Haberde ismi verilmeyen yetkili isim, "Biz parti olarak KKTC'ye tarifeli uçaklarla gittik. Fatih Erbakan, Sabiha Gökçek Havalimanı'ndan bindi. Hatta ilk törene de yetişemedi. Diğer arkadaşlarımız başka havalimanlarından bindi. Devlet organizasyonu olduğu için herkes aynı şekilde gidip dönüyor. Ancak bizler zamanımız olmadığı ve farklı yerlerde olduğumuz için tarifeli uçaklarla gittik. Dönüşte herkes gibi devletin uçağıyla döndük. Otel hakkındaki iddialar ise tamamen asılsız. Bütün davetliler de Erdoğan da aynı otelde kaldı. Otelden gece aldırdı iddiası tamamen asparagas."