Gazeteci Ruşen Takva, Afgan göçlerini gösteren görüntülerinin Bakanlık tarafından yalanlanmasının ardından konum tespiti yapılan görüntüleri paylaştı. Takva, yoğun Afgan göçünün gerçek olduğunu ve Türkiye tarafından yapılan resmi açıklamaların Afganlar tarafından davet olarak algılandığını vurguladı. Takva, "konuştuğum Afganlar 'Recep Tayyip'in ülkesine geldik. O bize sahip çıkacak' diyorlar" dedi.

Gazeteci Ruşen Takva, Nevşin Mengü'nün Youtube programında konuştu.

Takva, Afganların İran'a gelince batı kapısına süpürüldüğünü, Devrim Muhafızlarının her gün onları batı kapısına yani Türkiye sınırına götürdüğünü söyledi. Mültecilerin muhafızlar aracılığıyla gönderildiğini vurgulayan Takva, Afganların karakolun 700 metre yanından geçtiğini, termal kameralarla filan görülebilecekken müdahale edilmediğini söyledi. 

"Sadece Devrim Muhafızlarıyla gelenlere müdahale ediliyor" diyen Takva, "senin topun benim bahçeme girdi deyip geri atmak gibi, sadece bu durumda müdahale ediliyor, ama gözaltına alınmıyorlar. Toplanıp tekrar İran'a bırakılıyorlar" dedi.

Takva, Afganlarla röportaj yaptığını, Erdoğan'ın ve Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarının Afganistan'dan çağrı olarak algılandığını söyleyerek  "Afganlar'ın 'Recep Tayyip'in ülkesine geldik. O bize sahip çıkacak" dediklerini aktardı.

Ruşen Takva, İçişleri Bakanlığı'nın "Türkiye sınırı değil" diyerek kendisini yalanlaması üzerine görüntülerin konum tespitini paylaştı.

O paylaşım şöyle: