Gazeteci Gökçer Tahincioğlu "Altındağ’ın arka yüzü"nü yazdı. 

Gazeteci Gökçer Tahincioğlu T24'teki köşesinde  "Altındağ’ın arka yüzü"nü yazdı. Tahincioğlu, " Altındağ'dan Suriye'ye paralı asker taşındığını ve Suriyelilerin Altındağ'ı böyle öğrendiğini ifade etti.

Altındağ'dan Suriye'deki savaşa para karşılığında çok sayıda gencin gittiğini hatırlatan Tahincioğlu, "O zamanlar Altındağ’ın orada yaşayanlar dışında kimsenin girmediği mahallelerinde IŞİD’in Türkiye hücresi hızla örgütleniyordu. Mahallede işsiz sayısı çok fazlaydı. Türklerin katılımını örgüt çok önemsiyordu. Mahalledeki bazı gençler, para için, 4-5 aylığına savaşmaya gidip, geri dönmeye başladı. İyi para kazanıyorlardı." dedi.

Tahincioğlu, Suriyelilerin, Altındağ'ı, Suriye'de savaşan Altındağlılardan tanıdığını ve Suriyelilerin IŞİD'den kaçıp Türkiyeli IŞİD'lilerin yanı başına düştüğünü belirterek "Altındağ’dan insanlar Suriye’deki yıkıma ortak olmaya başlarken, kaçan Suriyeliler de Altındağ’ı keşfetti. Altındağ’ın bazı yerlileri Suriye’deydi ve onlar Suriye’de olduğu için Suriyeliler mahalleye geliyordu. Suriyeliler, kaçıp geldikleri IŞİD’in yanı başlarında olduğunu o zaman anladılar ama gidebilecekleri bir yer yoktu. Suriyeliler IŞİD’ten kaçmıştı ama IŞİD’in Türkiye’deki merkez hücreleri de kaçtıkları yerdeydi." dedi.