Gazeteci Hakan Çelenk, Soylu'nun kapsamlı araştırma yapılmadan açıklama yapmasına tepki göstererek "adaletin tecelli edeceğine güvenin demesi lazımdı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya Meram'da evleri kurşunlanarak öldürülen 7 kişiye ilişkin açıklama yaptı. Soylu, olayın "ırkçı, etnik bir kavgadan" dolayı yaşanmadığını ifade ederek "Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Gazeteci Hakan Çelenk, olayın yansıtıldığı gibi Türk-Kürt meselesi olmadığını belirten Soylu'ya tepki gösterdi. Çelenk, orman yangınları sırasında HDP'nin hedef gösterilmesinde soğukkanlı davranarak kamuoyunu bilgilendirmesini takdir ettiği Soylu ile ilgili, "Sözlerimi geri alıyorum, şimdi sınıfta kaldı" dedi.

Çelenk, olayın yaşanmasının üzerinden birkaç saat geçmişken Soylu'nun bir savcı gibi kanaat belirtmesine tepki göstererek şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığının bizi itidale davet etmesini anlarım ancak olayın sıcağı sıcağına yaşandığı anlarda, bir savcı gibi, hüküm biçmek, milyonlarca insan acaba derken bu böyle değildir demek İçişleri Bakanlığı'nın işi değil. İçişeri Bakanlığı'nın her yönüyle araştıracağız demesi, olaydan birkaç saat sonra bir kanaat belirtmesi vicdanları rahatlatmaz. Merak etmeyin, her şeyi araştıracağız, her yönüyle araştıracağız, herkesi sakin olmaya davet ediyorum, adaletin tecelli edeceğine güvenin demesi lazımdı. İşte tam da hamasete ihtiyacımız olan an, bu andı. 84 milyonluk ülkeyiz, birileri söyler ama bunu rahatlatmak, adaletin tecelli edeceğine bizi inandırmak ve bu yönüne de bakacağını da söylemek İçişleri Bakanlığı'nın en önemli göreviydi."