CHP MYK, dün akşam CNN Türk'ü boykot etme kararı aldığını açıklamıştı. CHP MYK adına konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan açıklamasında "CHP'li hiç kimse yöneticisinden üyesine hiçbir partilimiz CNN Tük kanalına çıkmayacak, yayınlarına katılmayacak ve tuzaklarını boşa çıkaracak. Bu kanalın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza CNN Türk kanalını izlememelerini ve çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer vermişti.

KRT TV'de yayımlanan 'Haber Aktif' programının konuğu olan gazeteci Adnan Bulut CHP'nin boykot kararını değerlendirdi.

Bulut, boykot kararına ilişkin değerlendirmesinde bu kararın bir ilk olduğunu vurgulayarak "Türk siyasi tarihinde ve Türk televizyonculuk tarihinde zannedersem ilk defa olan bir şey. Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı düzeyinde MYK'nın aldığı kararı, çıkarak kamuoyuna duyurması; ben 32 yıllık gazeteciyim daha önce hiç rastlamadım ve basın tarihini, siyasi partiler tarihini de bilirim, daha rastlanmış bir şey değil bu" ifadelerine yer verdi.

"Türkiye'de siyasi iklimi geren ve bu noktaya getirenlerin hem de gazetecilik faaliyeti yürütenlerin medyada üreticilk yapanların üzerinde çok incelikle düşünmesi ve bu ülkeyi ne hale getirdiklerini kendi kafalarında tartışması gereken bir durum yaşıyoruz" diyen Bulut, Tuncay Özkan'ın CHP'li hiç kimsenin yayınlara katılmaması kararı aldığını açıkladığı konuşmasını hatırlatarak "CNN Türk'te bir gurup insanı yığıyorlar CHP kimliği taşıyan insanların karşısına veya bağımsız şekilde AKP muhalifi olan gazetecilerin, hukukçuların karşısına ve onlara moderatörün de çektiği operasyonla tuzaklar kuruyorlar" açıklamaısnda bulundu.

İşte KRT TV'de yayımlanan 'Haber Aktif' yayınının bir bölümü: