Toplumsal Haber Merkezi

Terör örgütü PKK'nın elinde altı yıldır rehin tutulan 13 asker, polis ve sivilin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Gare operasyonu, operasyondaki ihmal iddiaları tartışlmaya devam ediyor. KRT TV'de yayınlanan 'Şimdiki Zaman' isimli programın konusu da Gare'de yaşananlardı. Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, bu programda Gare operasyonunun siyasi hedefine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tuğamiral Ertürk, Gare operasyonunun AKP iktidarının siyasi amaçlarıyla ve kötüye gidişlerini durdurmak için bir başarı hikayesi yazma hedefiyle yapıldığını, Hulusi Akar'ın da istifa etmesi gerektiğini açıkladı. "Süleyman Soylu'nun bu konuda yeterince ilgili olmaması lazım. Niye? Bu konunun orada rehine olanların kimliklerine bakıyorum genelde Savunma Bakanı'nın (Hulusi Akar) hesap vermesi gereken bir yer veya Cumhurbaşkanı en tepe yönetici olarak hesap vermek durumunda" diye konuşan Ertürk, "5-6 yıldır buradalar. Yeni birşey değil. Nereden çıktı bu kurtarma operasyonu? Bu kurtarma operasyonunun siyasi hedefi ne? Normal bir kurtarma operasyonunda siyasi hedef nedir? Devletler, vatandaşlarını kurtarmak ister. Bir güven mesajıdır. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu taşımanın anlamı budur. Devlet size sahip çıkmamış ki? Hatta bunları yok saymış" değerlendirmesini yaptı.

İKTİDAR ÇÖZÜLÜYOR
İktidarın hiç olmadığı kadar çözüldüğünü, oy olarak da bittiğini vurgulayan Ertürk, "Kamuoyu yoklamalarında muhalefetin 7 puan altına düşmüş. Ne yapmak istiyor? Bu kötüye gidişi durdurabilecek bir başarı öyküsüne, öykülerine ihtiyaçları var. Bunları da planlamışlar; Gaz çıktı, Ayasofya, Mavi Vatan, Ay'a varmak..." ifadelerini kullandı.

HULUSİ AKAR'A İSTİFA ÇAĞRISI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın istifa etmesi gerektiğini belirten Türker Ertürk, "Daha önceki operasyonlardan biliyoruz. Hatta ağır ağır anayasa ihlali yapıyorlar. Bugün anayasamıza göre TSK'nın komutanı Genelkurmay Başkanı. KHK'larla o yetkisini elinden aldılar. Bugün TSK'yı bir sivil komuta ediyor. Kim o? Hulusi Akar! Hatta Kuzey Suriye'de yapılan operasyonlardan hatırlıyorsunuz. Resimde böyle direktifler veriyor. Bu operasyona baktım, Hulusi Akar yok. Sadece Genelkurmay Başkanı elinde çubukla birşey izah etmeye çalışıyor. Ne için? Çünkü siyasi sorumluluğa sahip çıkmak istemiyorlar. Gereğini yapmak istemiyorlar. Fiyasyo..." diye konuştu.