Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı’ndaki bazı danışman ve bürokratların birden fazla maaş almasıyla ilgili ilginç bir çıkış yaptı. Oktay, “Kimin ne ücret aldığını bilmiyorum, sormuyorum, ben başkalarının ne aldığını bilmem ama kendimin ne aldığımı bilirim, aldığım da tek maaştır” şeklinde konuştu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, TBMM Genel Kurulu’nda 12 gün aralıksız süren 2020 yılı bütçe mesaisi tamamlandı. Yeni sistemde Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan bütçeyi Cumhurbaşkanının atadığı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay savundu. Atanmış bir bürokrat olması dolayısıyla sık sık muhalefetin eleştirilere maruz kalan Oktay’a sorulan sorulardan biri de Cumhurbaşkanlığında 2 hatta 3 maaş alan danışman ve bürokratlardı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a ilişkin “Çift maaş istiyorlar, olmaz öyle şey” sözlerini hatırlattıktan sonra İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evine 5 maaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’in evine 3 maaş girdiğine dair örnekler sıraladı. Özel’in, “EYT’ye çift maaş eleştirisi, saraydaki, etrafınızdaki herkese, şahsına 3, eşine 2; 5 tane maaş bağlıyorsunuz, olacak iş değil. Vicdana dokunuyor” sözlerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın yanıtı ise dikkat çekiciydi. Fuat Oktay, “Kimin ne ücret aldığını bilmiyorum, sormuyorum, ben başkalarının ne aldığını bilmem ama kendimin ne aldığımı bilirim, aldığım da tek maaştır” dedi. Oktay’ın bu yanıtı yaşanan durumdan rahatsız olduğu yorumlarına yol açtı.