Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi AKP döneminde TÜGVA’ya verilen kafeterya, mahkeme kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verilmiş olmasa da TÜGVA tahliye işlemini gerçekleştirmedi.

Tahliye işlemini gerçekleştirmek için iskeleye giden İBB’ye bağlı zabıtalar, üst katta bekleyen polislerin engeliyle karşılaştı. Polislerin önünde TÜGVA çalışanları oldukları belirtilen kişiler ile zabıtalar arasında arbede yaşandı.

İBB FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI
İBB Sözcüsü Murat Ongun ise TÜGVA'nın söz konusu yere 3.kişilere kiraladığını gösteren fotopraflar paylaştı.  Ongun, ''İşte TÜGVA isimli vakfın Büyükada İskelesi’ni 3. şahıslara vererek yaptığı organizasyonlar'' diyerek fotoğraflar paylaşan Ongun, ''Büyükada’da şuurlu gençlik yetiştiriyoruz” diyen vakıf iskeleyi kar amaçlı ticari alana çevirmiştir. İBB’yi engelleyen kamu yetkililerinin dikkatine ve kamuoyunun vicdanına sunarız'' ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, "Sormuşlar buradan da gösterelim: Gençliğin dedikleri yeri 2 bin liraya kiralayıp usulsüzce 3.şahıslara devredip; özel işletme olarak kullanarak birilerini nasıl zengin ettiklerinin ispatı da son fotoğraflarda. Yalancısın demekle değil yalan söylemekle yalancı olunuyor beyler!" dedi.

TÜGVA'DAN YANIT: FOTOĞRAFLAR 2016 YILINA AİT
TÜGVA İstanbul'un resmi hesabından Murat Ongun'a, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu'ndan ise Canan Kaftancıoğlu'na yanıt geldi.

TÜGVA'dan yapılan açıklamada özetle, "Organizasyonlardan biri TÜGVA'nın kira sözleşme tarihi olan 2018'den önce 2016'da yapılmıştır. İlçe temsilciliğimizi kimseye kiralamadık, kiralamayız. Bunlar habersizce kapı kilidimizi değiştirip, gasp eden kumpasçıların düzenlediği oyundur" savunması yapıldı.

1- 3. şahıslara kiraladığınız diye paylaştığınız fotoğraflar 2016 yılına ait, TÜGVA o alanı 2018’de kiraladı. Danışmanlarınıza bir sorsaydınız

2- CHP’li provokatörlere “Provakasyona gelmeyin” demişsiniz, komik değil acınasısınız

3- Neden rahatsız olduğunuzu fotoğraflara ekledik https://t.co/AxPoDPoLEn pic.twitter.com/GECCJswRlC

— Enes Eminoğlu