Toplumsal Haber Merkezi

Direniş Meclisleri’nin dört gün önce İstanbul Şişli’de, “KHK’lar iptal edilsin, OHAL Komisyonu kapatılsın” talebiyle düzenlemek istediği konser, Şişli Kaymakamlığı tarafından Şişli Belediyesi’ne gönderilen iptal kararıyla yasaklanmıştı. Konserin yasaklanmasını kabul etmediklerini belirten Direnişler Meclisleri, konserin yapılmasının planlandığı Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’ne giderek gözaltına alınmışlardı. Aralarında Yüksel direnişçileri Nuriye Gülmen ve Acun Karadağ'ın da bulunduğu 18 kişi bugün adliyeden serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan Acun Karadağ, Nuriye Gülmen, Nursel Tanrıverdi, Nuri Cihan, Batuhan Şendağ, Nuran Ayan, Ziya Özder, Doğukan Çeşme, Doğan Yıldız, Avukat Yaprak Türkmen, Metin Kaleli, Can Karakulak ile beraber 18 kişi, gözaltında işkence gördüklerini açıkladı.

Zaten Halkın Hukuk Bürosu gözaltında bulunan müvekkileri için ''Dört gündür gözaltında işkence edilen içlerinde büromuz avukatı Yaprak Türkmen'in de bulunduğu 17 müvekkilimiz bugün ifadeleri dahi alınmadan, ifade almaya yüzü tutacak savcı veya sorgu hakimi bulunamadığından adli kontrolle mahkemeye sevk edildiler'' açıklamasını yapmıştı.

Gözaltı sona erdikten sonra Yüksel TV hesabından da görüntüler paylaşıldı. Yüksel TV, "Direnişler Meclisi dayanışma konserinde gözaltına alınan arkadaşlarımıza 4 gün boyunca yapılan işkenceler. 4 günlük gözaltının her anında işkence ve ahlaksızca küfürlere maruz kalmışlardı" dediği mesajında  #İnsanlıkOnuruİşkenceyiYenecek ve #İşkencedeZamanAşımıYoktur 
etiketlerini kullandı.

İşte paylaşılan fotoğraflar: