Fetullahçıların vali, vali yardımcıları ve kaymakamlardan sorumlu mülkiye yapılanması mahrem imamı A.Y, devletin kılcal damarlarına kadar nasıl sinsice girdiklerini ayrıntılarıyla anlattı.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; etkin pişmanlıktan yararlanan mahrem imam, 56 vali, vali yardımcısı ve kaymakamı da fotoğraflarından tek tek teşhis ederek bu kişilerin örgüt içindeki konumları ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

İMAMLARDA DA VALİ, KAYMAKAM GİBİ TAYİN SİSTEMİ VARDI

Küçük ilçelerde toplumun dikkatini çekmemek için kaymakam ve vali yardımcılarıyla genellikle park halinde özel otomobil içinde tenha bir yerde görüşme yaptıklarını belirten mülkiye imamı A.Y., itiraflarının devamında şunları söyledi:

Bizde de vali ve kaymakamlar gibi tayin dönemi vardı. Benim tayinim batıdan doğuya çıkınca sohbet grubumda olan vali yardımcısı ve kaymakamları, benim yerime atanan abiye devrettim. Batıdaki sohbetler kaymakamlıkların resmi konutunda yapılıyordu.

Karabük Vali Yardımcısı A. C.'a ByLock yüklü tablet verdim ve görüşleri buradan sağlıyorduk. Kaymakamlar tayin döneminde bizimle istişare etmeden tercih yapmazlardı.

Doğu'da görev süresi dolanların genellikle tayin isteyip gitmelerini öneriyorduk. Tercihlerini de beraber yapardık.

56 MÜLKİ İDARE AMİRİNE ADLİ İDARİ İŞLEM YAPILDI
A.Y'nin fotoğraflarından teşhis ederek haklarında ayrıntılı ifade verdiği vali, vali yardımcısı ve kaymakamlardan oluşan 56 kişi hakkında adli ve idari soruşturma başlatılırken, bunlardan bir kısmının KHK ile ihraç edildikleri, bazılarının yargılama sonucu FETÖ üyeliğinden cezalandırıldıkları, bazılarının halen açıkta olduğu, bir kısmının da halen görevde oldukları belirlendi.