AKP Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Yürütme Kurulu kararıyla disipline sevk edilen eski Diyarbakır milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ın dosyası görüşmek için toplandı.

Arslan'ın, Merkez Disiplin Kurulu'na verdiği yazılı savunması ile röportajında yer alan ifadeleri değerlendirildiği kurulda, Arslan hakkında partiyi sıkıntıya sokma niyetinde olmadığı kanaatine varıldı ve disiplin cezası verildi.

Eski AKP Milletvekili Mehmet İhsan Arslan, 17 Kasım'da BBC Türkçe'de yayınlanan söyleşisinde "Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum" açıklamasında bulunmuştu.

"15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim" diyen Arslan, 15 Temmuz sonrası AKP'nin paniklediğini ve FETÖ'nün taktiklerini kullanmaya başladıklarını söylemişti. Cemaatin işin içine çok girdiğini söyleyen Arslan şu ifadeleri kullanmıştı:

Onlar lokomotif oldu, biz arkada icraatta bulunduk. Sonra FETÖ'nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimiz de irkildik. Sonra kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz sonrasında panikledik, olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık. Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları kullanmaya başladık.

AKP'li Arslan'ın parlamenter sisteme geçişinde uzak olmadığı ifade ettiği konuşması AKP'liler tarafından büyük tepki çekmişti. Arslan gelen tepkiler üzerine geri adım atarak BBC Türkçe'yi suçlamış ve onayım alınmadan yayınlandı iddiasında bulunmuştu.Arslan, "Davamızın lideri" diyerek seslendiği AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan helallik istemeyi de es geçmemişti.