FETÖ firarisi 'eski emniyet amiri-gazeteci-yazar' Emre Uslu, çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Uslu, cemaat ve AKP içinde bazı ekiplerin bir araya gelmek için çalıştığını öne sürdü. 

FETÖ firarisi Emre Uslu, AKP içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sonrası dönem için ve Gülen Cemaati içinde de Fethullah Gülen sonrası dönem için bir hazırlık sürdüğünü iddia etti. 

2001 senesinde, Yüksek lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Uslu, burs süresi bitmesine rağmen Türkiye’ye dönmedi. Uslu'nun adı 2015'te İçişleri Bakanlığı tarafından “En çok aranan teröristler listesi”ne eklendi.

FETÖ içindeki bir grubun Fethullah Gülen’in tasfiyesi için çalıştığını öne süren Emre Uslu, AKP içinde de aynı şeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan için planlayan bir ekibin olduğunu öne sürerek “Tuhaf bir paradoks; Cemaat içinde Gülen, AKP içinde Erdoğan sonrasına hazırlanan ekipler var. Ve bu ekipler tuhaf bir şekilde birbirine yakınlar. Sanırım birleri Gülen ve Erdoğan’ı tasfiye ettikten sonra Cemaat ve AKP’yi o ekipler üzerinden yeniden bir araya getirmek istiyor.” dedi.

İşte o mesaj:

Polis akademisinden mezun olan Emre Uslu, Taraf ve bazı gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. 

Uslu'nun adı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, 28 Ekim 2015'te Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “En çok aranan teröristler listesi” içerisinde, mavi kategoride yer almaktadır. Bu kategorideki Uslu’nun yakalanmasına yardım edecek olanlara, Bakanlığın 1.5 milyona kadar ödül vereceği açıklandı.