Takvim yaprakları 06 Mart 2011’i gösterdiğinde, o dönem Milliyet gazetesinde çalışmakta olan yandaş Nedim Şener, Fethullahçı çetenin yargı yapılanması tarafından 'Ergenekon Terör Örgütü' üyeliği iddiasıyla tutuklandı. Fethullahçılar, Nedim Şener’i Hrant Dink cinayetini örtbas etmekle suçladı.

Kamuoyunda ise Dink cinayetinin FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair bir kanaat vardı. Kamuoyu, Nedim Şener’i de cinayeti aydınlatmak için çalışan bir basın kahramanı olarak gördü.

Ancak Şener’in “Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” kitabındaki “CİNAYETİ ERGENEKON İŞLEMİŞTİR” ifadesi gözden kaçtı.

FETHULLAHÇI ÇETEYLE EL ELE BİR KARİYER
Şener bu iddiasını firari Savcı Zekeriya Öz’e verdiği ifadede de “Ben Hrant Dink cinayetinin ilk defa Ergenekon tarafından üstlenildiğini iddia eden görüşleri her yerde dile getirdiğim gibi bu konuları kitaplarımda da işledim. Ben Ergenekon terör örgütü üyesi değilim. Son yazdığım kitapta da Ergenekon’da yargılanan bazı sanıklar ile Dink cinayeti sanıkları arasındaki telefon irtibatını gösteren şemalar ile Birinci Ergenekon iddianamesindeki Dink cinayetiyle ilgili bölümlerine ve Ergenekon, Kafes Eylem Planı ve Balyoz iddianamelerinde Dink cinayetinde bu soruşturmalar arasındaki bağlantıya yer vererek birleştirilmesi için televizyonlarda açıklamalar yaptım, gazetelerde yazılar yazdım. Hatta Savcıları bu konularda haddimi de aşarak ağır davrandıkları ve sorumlu oldukları konularında açıklamalar da yaptım” diye anlattı.

İfadesinden de anlaşılacağı gibi Şener, aslında Dink suikastı için "FETÖ yaptı" dememiş, tam tersi cinayeti Ergenekon kumpası mağdurlarının üstüne yıkmıştı...

2006 yılında ise Nedim Şener, Terör Örgütü El-Kaide lideri Usame Bin Ladin ile bağlantısından dolayı adı "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" listesinde yer alan terörist Yasin El Kadı’yı anlatan bir kitap kaleme aldı. Kitabının tanıtımında da Tayyip Erdoğan’ın kefil olup hayatımıza soktuğu “Bir 'hayırsever terörist’in portresi” tanımlamasına yer verdi.

17-25 Aralık’ta FETÖ’nün AKP’li bakanlara yaptığı yolsuzluk soruşturması sonrası da bu kitabını yeni tanımlamalar ile yeniden baskıya soktu.

Destek Yayınları’ndan çıkan kitabın yeni baskı kapağına ise “17 Aralık operasyonuyla Türkiye gündemine tekrar giren Yasin El Kadı Gerçeği” şeklinde eklemeler yaptı.

Nedim Şener bu kitabında AKP’yi ve Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken kitabın yeni baskısının kapağına “17 Aralık” notunu düşerek FETÖ operasyonunu adeta meşrulaştırdı. 

Şener, bu kitabında Yasin El Kadı’nın AKP’li iş adamlarıyla ilişkilerini de detaylarıyla işledi.

17-25 Aralık operasyonlarını destekleyen Nedim Şener bugün ise yılmaz bir Erdoğan ve AKP savunucusu olarak ekranlarda boy gösteriyor.

Karşılığını ise Demirören grubuna geçen Hürriyet gazetesinde bir köşe kapıp, bol sıfırlı maaşları hesabına yatırarak alıyor.