Fethullahçı çetenin lideri Fethullah Gülen, örgüt içine mesajlar verdiği “kırık testi” konuşmalarına bir yenisini ekledi. 28 Mart’ta yayımlanan yazının başlığı “Fetret Devri mi” başlığını taşıyor.

Fetret Devri, tarihte “Bunalım Devri” olarak da biliniyor. Osmanlı’da 15. Yüzyılda yaşanan Fetret Devri, taht kavgalarının yaşandığı kargaşa dönemi olarak biliniyor.

FETÖ lideri Gülen’in 2009 yılındaki konuşmasından hazırlanan yazısının başlığına “Fetret Devri mi” başlığı atması da, örgüt içinde devam eden kavgayı hatırlattı. Gülen yazısında, “Müslümanlığı araştıran insanlar, bizi gördüklerinde yürüdükleri yoldan gerisin geriye dönebilirler. İşte bütün bunlar da zihin karışıklığına sebep oluyor” ifadelerini kullandı ve “Bu tür konularda konuşurken bir taraftan dinin muhkem hükümlerine bağlı kalmaya, diğer yandan da doğru bir üslup kullanmak suretiyle insanları rencide etmemeye ve kırmamaya çok dikkat edilmesi gerekir” dedi.

FETÖ İÇİNDE KAVGALAR
15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması sonrasında terör örgütü içinde yaşanan çatışma, kamuoyuna açık alanlarda da devam etti. Öyle ki 2020 yılının Mayıs ayında firari FETÖcü Tuncay Opçin, sosyal medya hesabından açık bir şekilde FETÖ lideri Gülen’in yakın çevresini eleştirdi. Öte yandan çete içindeki liderlik kavgası basına da yansımış, hatta FETÖ’nün yayın organı Herkul.org sitesinde, 2020 Haziran’ında “Vifak ve İttifak” başlıklı yayımlanan yazı, örgüt içindeki kavganın göstergesi olarak yorumlanmıştı.