Fazıl Say'dan hakkında cumhurbaşkanına hakaretten hapis cezası istenen Genco Erkal'a destek geldi. Say, "Genco Erkal Türkiye'dir, kılına dokundurmayacağım Genco'muzun; rezillik bu, artık yetti! Korkaklar! Dava açacaklarına, ceketini ilikleyip eğilsinler böyle büyük bir sanatçının önünde" dedi.

Dünyaca tanınan Piyanist Fazıl Say, hakkında hapis cezası istenen usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal'a destek mesajı paylaştı. Say, sosyal paylaşımı nedeniyle 'cumhurbaşkanına hakaret'ten 4 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak olan Genco Erkal'la ilgili "kılına dokundurtmayacağım" dedi.  

Say, Erkal'la ilgili hapis cezası istenmesine tepki göstererek “Genco Erkal Türkiye'dir; kılına dokundurtmayacağım Genco’muzun!” diyorum. O kadar!" dedi. Say, ayrıca "Korkaklar! Dava açacaklarına, ceketini ilikleyip eğilsinler böyle büyük bir sanatçının önünde" ifadelerini kullandı. 

83 yaşındaki sanatçı Genco Erkal, 2016 yılına ait iki sosyal medya paylaşımı nedeniyle 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 4 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak. 

"ARTIK YETTİ"

Fazıl Say, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Erkal'ın fotoğrafını paylaşarak şu satırlara yer verdi:

"Genco Erkal yalnız değildir.
Genco Erkal Türkiye'dir!
Efsane sanatçımızdır.
83 yaşındadır ve Açılan SAÇMASAPAN “CB’ye hakaret”(?) davasında 4 yıl hapsi isteniyor.
“Yazıklar olsun” demiyorum.
“Kılına dokundurtmayacağım Genco’muzun!”Diyorum.
O kadar!!

Korkaklar!
Dava açacaklarına, ceketini ilikleyip eğilsinler böyle büyük bir sanatçının önünde. Rezillik bu ve artık yetti!!!"

İHBAR NEDENİYLE YARGILANIYOR

2016 yılında ihbar e-postasıyla başlatılan soruşturmada, Ayder Yaylası’nın betonlaşmasına tepki gösteren bir tweeti ile Cumhurbaşkanı’nın diplomasını sorgulayan ve başkanlık sistemini eleştiren 2016 yılına ait 2 adet sosyal medya paylaşımı sebebiyle usta tiyatro sanatçısı Erkal hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla iddianame düzenlenmişti. Usta sanatçı, ilk defa cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.