Toplumsal Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 3 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri arasında bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evine en az 5 maaş girdiğini söylemişti.

Bunun üzerine Fahrettin Altun, söz konusu haberlerin ardından bir whatsapp grubunda açıklamada bulundu. Altun açıklamasında kendisinin bol kepçeden aldığı maaşları hiç kullanmayıp hayra harcadığını iddia ederken, eşi Fatmanur Altun'un kendi işi dışında THY'deki görevinden para kazanmadığını söylemişti.

Bunun üzerine Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu üyesi Fatmanur Altun'un maaşlı olduğunu kanıtlayan THY faaliyet raporları paylaşılmıştı. Burada bir yönetim kurulu üyelerine, genel müdür ve yardımcılarına bir yılda toplam 25 milyon 244 bin 200 lira dağıtıldığı yazıyordu.

'MAAŞ VAR AMA FERAGAT ETTİM'
Belgelerin ortaya çıkmasının ardından, topa doğrudan Fatmanur Altun girdi. Twitter'dan açıklama yapan Fatmanur Altun, THY'deki maaşından feragat ettiğini iddia etti ama feragatıyla hiçbir belge paylaşmadı. "Evet, bir ücret var. Aylık 20 bin TL. Ve ben kamu namına o ücretten gönül rızamla feragat ettim" diyen Fatmanur Altun "Böyle bir ücretten feragat etmiş olabileceğim aklınıza hiç yatmıyor değil mi" diyerek de üste çıktı.

'BU ARADA CHP'DE TECAVÜZ VAR'
"İBB’de bile 'tek kurum, 3 maaş' düzeni varken, aklınızın almaması normal" diyen Altun araya "Bu arada CHP’de tecavüz var!" şeklinde bir cümle sıkıştırmayı da ihmal etmedi. "Sol kesimde kadınların çok ağır baskı altında olduğuna artık hiç şüphem yok" diyen Fatmanur Altun, bu iddiasına kanıt olarak da kendini gösterdi ve "CHP ile aynı mahallede olmadığım halde sesimizi kısmak için yaptıkları rezillikler ortada. CHP ile yolları bir şekilde kesişmiş, tacize, tecavüze uğramış kızkardeşlerimizin davasını gütmek de bize düştü" ifadelerini kullandı.