Toplumsal Haber Merkezi

Yandaş medyanın tetikçilik yapmakla ünlü ismi Fatih Tezcan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiği iddiasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir iddia paylaştı.

Süleyman Soylu'ya yakınlığı ile bilinen Tezcan, Berat Albayrak'ın istifa ettiği iddiasını doğruladı. "Berat Albayrak istifa etti" diyen yandaş "Başka bakanlar da istifa edebilir" ifadelerini kullandı.

SOYLU'NUN İSTİFASI 2 SAAT SÜRMÜŞTÜ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korona virüsü salgınını önlemek amacıyla 10 Nisan gecesi 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamanın yaklaşık 2.5 saat önce yapılması ve marketlerde yaşanan "izdiham" görüntüleri nedeniyle 12 Nisan'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa kararı aldığını duyurmuştu.

Soylu'nun söz konusu kararını duyurmasından yaklaşık 2 saat sonra  Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir" ifadeleri kullanıldı. Bu açıklamadan sonra Soylu istifa kararını geri çektiğini duyurdu.