AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun koronavirüse karşı yurttaşlara ‘ebegümeci’ ve ‘adaçayı’ önerisi büyük tepki çekti.

Habertürk’te yayınlanan Fatih Altaylı’nın sunduğu TekeTek programında Prof. Dr. Necmettin Ünal, Saraçoğlu’na sert çıkıştı. Ünal, “Biz aşı falan deyince Bill Gates’in adamı oluyoruz, faizlerden para alıyoruz. Bilim damı değil üçkâğıtçı oluyoruz ama ebegümeci diyen makbul adam oluyor” diye konuştu. Altaylı da Ünal’ın bu sözlerine destek verdi ve “Millet kendi zevkine göre imam arıyor” dedi.

Programda ayrıca, günlük koronavirüs verilerine de tepki gösterildi. Fatih Altaylı, koronavirüs testlerinde pozitiflik oranının yüzde 20 olarak bahsedilmesine karşın yüzde 2 civarında açıklanan hasta sayısına isyan etti.

Altaylı, “Açıklanan rakam Türk halkıyla ve tüm toplumla dalga geçer gibi. Devletimiz kimi kandırmak istiyor? Böylesine düşük rakamlar verilmesi, şu ana kadar uğraştığımız ve halkı da suçladığımız rehavetin temel sebeplerinden biri midir, değil midir? Bu önlemler, madem sayılar bu kadar az, niye bu önlemleri aldın dedirtmez mi?” ifadelerini kullandı.