Gazeteci Fatih Altaylı, TRT'ye Pelikan kadrosundan atanan Hilal Kaplan için "gazeteci" nitelemesini kullananlara tepki göstererek, "Bunlara gazeteci demeyin. Bir kere önce bunun için kınıyorum sizi" dedi. Altaylı, Kaplan'ın TRT'ye atanmasını "Her tuzum var diyene hıyar alıp koşmak gibi bir şey" sözleriyle değerlendirdi.

Her devrin 'yazarı' Hilal Kaplan'ın TRT Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasına tepkiler devam ediyor. Gazeteci Fatih Altaylı da Hilal Kaplan’ın TRT yönetimine girmesine tepki gösteren isimlerden. Altaylı, "Onlar gazeteci falan değil. Bunlara gazeteci demeyin" dedi. Altaylı, ABD Başkanı Trump'ın Hilal Kaplan'a söylediği sözleri hatırlatarak "Trump bana öyle bir şey demezdi" dedi.

Altaylı, TV5’te katıldığı Konuşmadan Olmaz programında Hasan Basri Akdemir’in sorularını yanıtladı. Hilal Kaplan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TRT yönetim kuruluna atanmasına tepki gösteren Altaylı, Hilal Kaplan’a yönelik, “Her tuzum var diyene hıyar alıp koşmak gibi bir şey” dedi.

Hasan Basri Akdemir’in “Gazeteci, kamu yayıncılığı yapan bir yerde yöneticilik yapabilir mi?” sorusuna, Fatih Altaylı, “Onlara gazeteci dediğiniz için sizi kınıyorum, gazeteci falan değiller” dedi.

Eski ABD Başkanı Trump, 2019'da Erdoğan ile basının önüne geçtiğinde önce Hilal Kaplan'ın sorusunu yanıtlayıp ardından Erdoğan'ı işaret ederek "Şimdi başkana bir soru sorabilirsin. Gazeteci olduğuna emin misin? Türkiye hükümeti için çalışıyor olmayasın, bu sorudan sonra" ifadesini kullanmıştı. Altaylı, Trump ile Hilal Kaplan arasında 2019'da geçen bu diyaloga işaret ederek, "Bir Amerikan Başkanı bile bunu söyledi. Amerika Başkanı bunu söylüyorsa o an içinden geldiği için bunu söylememiştir. Ona bir brifing verilmiştir, o da buna dayanarak bunu söylemiştir. Ben orada ne soru sorarsam sorayım bana bunu söylemezdi" dedi.

Altaylı şöyle devam etti:

“O bir devlet, kamu görevi. Özel bir televizyon değil. Bunu zaten kabul etmek başlı başına bir görgüsüzlük. Her tuzum var diyene hıyar alıp koşmak gibi bir şey. Ne işin var ya senin. “Teşekkür ederim efendim beni bu göreve layık gördüğünüz için, ben gazeteciyim” bu cevap en yakışır cevaptır.”

 Havin Güngör