Toplumsal Haber Merkezi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, hükümetin ekonomi ve pandemi yönetimini eleştirdiği basın toplantısında, MHP kurucusu Alparslan Türkeş'e atfedilen "Beceriksizlikle ihanet arasında kıldan ince bir çizgi vardır" sözlerini dile getirdi ve Türkeş'i "rahmetle andıklarını" söyledi.

Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Merkez Bankası net rezervlerinin eksi 44,5 milyar dolara düştüğünü, 2002'de milli gelire oranla yüzde 54 olan dış borç yükünün 2020'de yüzde 63'e çıktığını belirtti. Dolar kurundaki artışın her ailenin omzundaki dış borç yükünü artırdığını dile getiren Öztrak, pandemi döneminde hükümetin 6 milyon 600 bin aileye, sadece “bin lira” verdiğini ancak "kibir nedeniyle" iki haftada, 24 milyon ailenin omzuna, 15 bin 710 lira yük yüklediğini söyledi.

ANMAYA İKİ ÖNCESİNDEN BAŞLADI
Öztrak, "Tüm bu yaşananlara bakınca, Rahmetli Alparslan Türkeş’e atfedilen şu sözleri, anımsamamak elde değil: 'Beceriksizlikle ihanet arasında kıldan ince bir çizgi vardır. Beceremediğin halde makam ve mevki işgal etmek en büyük ihanettir.' Bu vesileyle Sayın Türkeş’i, iki gün sonra gelecek vefatının 24. yıldönümü münasebetiyle, rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.